Actividad
El celler és l’element principal per a la correcte conservació de les qualitats dels olis d’oliva verge extra.
L’oli arriba al nostre celler després de passar per un molí on es controla l’oxidació per oxigen i les condicions de la temperatura dels diferents processos com l’amassat, el centrifugat o el filtratge. Finalment, els olis verge extra es filtren per eliminar tota l’aigua i les restes físiques de la oliva de manera que no interfereixin en la seva qualitat.
A Migjorn tenim un celler modern. Tots els nostres olis es guarden en dipòsits d’acer inoxidable amb injecció de nitrogen per evitar l’oxidació de l’oli, evitar l’entrada de la llum i controlar la temperatura. Elements imprescindibles, juntament amb la higiene, per a conservar el màxim possible les propietats alimentàries i saludables de l’oli d’oliva verge extra.
Historia
El proyecto Migjorn nació en 2007 con el objetivo de recuperar la finca de Migjorn en el valle del Cardener, Barcelona. Inicialmente se plantaron olivos de la variedad arbequina y posteriormente se centraron en recuperar la variedad autóctona Corbella. Han expandido la recuperación de olivos y el paisaje tradicional en varias localidades de la región.
Tipo de productos
La empresa produce y comercializa aceites de oliva virgen extra de las variedades Corbella, Arbequina y Picual. También elabora aceites ecológicos aromatizados (infusionados) y ofrece productos gourmet y de proximidad. Además, organiza experiencias de oleoturismo, catas, rutas, y visitas para escuelas.
Misión
El propósito fundamental es producir aceite de oliva virgen extra ecológico de alta calidad, recuperar variedades locales y contribuir al desarrollo económico y cultural del territorio, promoviendo la cultura del aceite y la sostenibilidad.